Stanare Dušanove i okolnih ulica una beogradskom Dorćolu noćima unazad budi i uznemirava rad mašina koje po mrklom mraku rade na poslovno-stambenom kompleksu u ovoj ulici.

Čitaoci našeg portala obratili su nam jer kažu da su očajni zbog toga što ne mogu da izdrže buku na Dorćolu, koju proizvodi jedno gradilište za poslovno-stambeni kompleks, koje ne prestaje da gradi čak ni kasno u noć.

Uznemireni građani obratili su se našoj redakciji, kako bi se javno oglasili u vezi sa njihović problemima koji ih svakodnevno muče. Prema njihovim rečima, izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na Dorćolu odvija se i noću, pa oni više ne mogu ni da spavaju.

Stanari kažu da je u pitanju gradnja kompleksa kojI obuhvata ulice Cara Dusana, Knićaninovu i Skenderbegovu.

„Nažalost, raspitivanje ili prijavljivanje sa naše strane i drugih stanara iz kraja nadležnim gradskim ustanovama, inspekcijama, policiji, komunalnoj policiji, teško da bi imalo smisla s obzirom na to da je neposredno pre nego je snimak iz nastao, prošlo vozilo policije ali, naravno, nikakve reakcije sa njihove strane nije bilo. Uostalom, priznaćete, tesko je poverovati da u skoro strogom centru grada, nijedna od nadležnih službi do sada nije primetila zatvaranje ulice, teške mašine, veliku buku (što od mašina, što od radnika) u noćnim satima i to radnim danom“, kaže čitalac koji se obratio našoj redakciji.

Takođe, napominje se da se radovi poslednjih par meseci dešavaju otprilike jednom do dva puta nedeljno, u toku radne nedelje, te da obično traju od nešto posle ponoći, pa do cetiri ili pet sati ujutro.

Kada je reč o investitoru i gradnji, u pitanju je poslovno stambeni kompleks Dorćol centar, koji je Nova.rs kontaktirala kako bismo dobili informacije o tačnosti navedenih tvrdnji. Do trenutka objavljivanja teksta nismo dobili odgovor.

Inače, kompleks se gradi na uglu između Cara Dušana i Knićaninove, a o rekonstrukciji ove ulice Nova.rs već je pisala, kao i o propadanju asfalta nakon rekonstrukcije, a za šta je glavni krivac kiša.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare