Darija Kisić Tepavčević Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Konferencijom pod nazivom “Zdrava radna mesta, smanjimo opterećenje”, koja se održava u Beogradu, obeležava se Evropska nedelja bezbednosti i zdravlja na radu. Otvarajući skup, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević naglasila je da je konferencija rezultat duge saradnje sa Evropskom agencijom za zdravlje na radu.

Nameće se potreba neprekidnog praćenja rizika na radnim mestima, a u prethodnom periodu aktivnosti Ministarstva za rad bile su usmerene ka usklađivanju zakondavnovnog okvira sa Evropskom unijom, rečeno je na konferenciji.

„Pravo na bezbedan rad je pravo koje nikome ne sme da bude uskraćeno. Inspektori za rad su od januara obavili 44.069 inspekcijskih nadzora u cilju sprečavanja širenja koronavirusa na radnim mestima“, istakla je Kisić Tepavčević i dodala da je tokom 2021. broj inspekcijskih nadzora udvostručen u odnosu na prethodnu godinu.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uručila je zahvalnice petorici najistaknutijih inspektora za rad.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar