Foto: Pavle Ivković/Nova.rs

Cene na prestoničkim pijacama iz dana u dan izazivaju tahikardiju. Za kilogram borovnice, jagoda, malina treba izdvojiti i po nekoliko hiljada dinara, pa umesto da nam zaslađuje život ovo voće ga zagorčava i tera nas da se zagrcnemo kad vidimo cene.

Jutro smo obišli dve popularne beogradske pijace – Zeleni Venac i Banovo Brdo.

Posebnu pažnju nam je privukla jedna tezga na pijaci Zeleni Venac. Naime, tokom razgledanja asortimana, reporteri Nove su naišli na tezgu koja ima bogatu ponudu voća i povrća, a onde je usledio pravi šok.

Cena voća je otišla u nebesa. Sa tezge vas mame borovnice, deluju primljivo, ali vas njihova cena momentalno klepi po prstima – 500 dinara za 200 grama.

Prodavac nam uz osmeh reče da sami izračunamo koliko košta kilogram. Sabrali smo, pa smo se oduzeli kada smo stigli do cene od 2.500 dinara za kilogram.

Nisu nas samo borovnice šokirale svojom cenom, tu su i paprike za koje treba izdvojiti „tričavih“ 450 dinara po kilogramu.

Sudeći po ceni, ljudi koji su u kućnoj radinosti navikli da prave domaći ajvar, ne znamo da li će se opredeliti za to i ove godine budući da je sezona tu, a cene previsoke. Kada se računica svede, cena paprike i ulja je previsoka, te je isplativije kupiti dosta jeftiniji ajvar koji nije ni upola kvalitetan kao domaći, ali tržište je takvo da će ovo biti jedna od popularnijih opcija ove sezone.

Bonus video: Anketa – Pitali smo građane, šta su primetili da je najviše poskupelo na pijaci?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare