Foto: Shutterstock

Poštanski saobraćaj Srbije sa Ukrajinom i Rusijom funkcioniše, dok je slanje novca za Ukrajinu omogućeno preko međunarodne uputnice, uz isplatu ograničenu na lokacije van regiona Donjeck i Lugansk. Kada je reč o kurirskim i ekspres uslugama ka ovim zemljama, ali i Belorusiji, one su, kako je rečeno u Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge RATEL - obustavljene.

Univerzalna poštanska usluga, obuhvata, između ostalog – prijem, preradu, prevoz i uručenje pismonosnih pošiljaka mase do dva kilograma, prijem i uručenje paketa mase do deset kilograma u unutrašnjem poštanskom saobraćaju, prijem paketa do 10 kilograma i uručenje paketa mase do 20 kilograma u međunarodnom poštanskom saobraćaju, zatim prijem, prenos i isplatu poštanske uputnice u unutrašnjem i međunarodnom poštanskom saobraćaju.

„Poštanski saobraćaj u oblasti univerzalne usluge, Pošta Srbije obavlja sa Ukrajinom i Rusijom, dok je slanje novca za Ukrajinu omogućeno korišćenjem usluge PostCash (međunarodna uputnica), s tim što je isplata ograničena na lokacije koje su izvan regiona Donjeck i Lugansk, u zavisnosti od trenutne bezbednosne situacije“, kažu u RATEL-u.

Kurirske i ekspres usluge ne funkcionišu.

Opširnije pročitajte na N1.

Bonus video – Štrajk poštara u Takovskoj, traže povećanje plate i bolje ugovore

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar