Foto: Vesna Lalić/nova.rs, instagram.com/aleksandar_kk

Aleksandar Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac, osim što je vlasnik firme "Eureka bar doo", u svom posedu od nedavno ima i poslovni prostor čuvene kule Geneks. Detalji kupovine i dalje su velika nepoznanica, pa još uvek nije sasvim jasno pod kojim je okolnostima ovaj biznismen dovođen u vezu sa kontoroverznim Peconijem i Veljom Nevoljom kupio deo Zapadne kapije Beograda.

Portal Nova.rs proteklih dana, u dva navrata bezuspešno je pokušavao da od Agencije za licenciranje stečajnih upravnika dobije odgovore na važna pitanja u vezi sa kupivinom

Agenciju smo pitali da li je Geneks kupljen kešom ili nekim drugim vidom transakcije, kao i to da li je novac već uplaćen, a ako to nije slučaj – da li će uplata biti odjednom, ili će ići sukcesvivno?

Bez odgovora je ostalo i pitanje da li je i hipoteka u opticaju?

Javnost je ostala uskraćena i za druge pojedinisti kao što su obaveze koje novi vlasnik ima prema Geneks kuli.

Naime, Agenciju za licenciranje stečajnih upravnika pitali smo i da li Aca Bosanac mora da ispoštuje određenu namenu objekta, kao i njegov prepoznatljiv izgled?

Ko je Aca Bosanac?

Aleksandar Kajmaković Foto:instagram.com/aleksandar_kk

Kajmaković je, naime, 2011. godine osnovao firmu Eureka bar doo, u čijem su vlasništvu neki od najpoznatijih beogradskih ugostiteljskih objekata.

Tako je Kajmaković vlasnik restorana “Temperament” koji se nalazi u Beton hali, noćnog kluba “La Fayette” u Karađorđevoj ulici, kao i kluba “Kasina” na Terazijama. Takođe, u njegovom vlasništvu je i hotel “Kasina”, klub “Teatro” u Sarajevskoj i splav “Port” kod Ušća. Na spisku objekata koje poseduje Eureka bar nalazi se i kafić “Caffe Theatre”, poznatiji pod nazivom “Kod konja”, zatim kafića “Boutique” i apartmana pod istim imenom, a u Skadarliji drži restorane “Tri šešira”, “Dva goluba” i “Zlatni bokal”.

PROČITAJTE JOŠ

Novi vlasnik kupio je poslovni deo Geneks kule, koja se sastoji od 28 posebnih delova površine 14.943 kvadrata, zatim poslovni prostor od 27. do 37. sprata površine 1.450,39 kvadrata, kao i poslovni i garažni prostori površine u osnovi 9.023 kvadrata i deset garaža od 6.445 kvadrata.

Stambeno-poslovni centar Geneks proglašen je za spomenik kulture u novembru 2021. godine.

BONUS VIDEO: Geneks prodat, Zoo Vrt se seli, šta sledeće menja duh Beograda? Saša Mihajlović i Igor Marić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare