Foto: Shutterstock

Više od milion mladih moći će da se prijavi i dobije pomoć države u iznosu od 100 evra, a mi vam predstavljamo korake koje je potrebno ispuniti kako bi novac bio na vašim računima već 1. februara.

Predsednik Vučić najavio je novi vid pomoći za građane, a poslednji podsticaj vezan je za mlade koji će prijavljivati za novčanu pomoć od 15. do 30. januaru. Odlučeno je da za pomoć mogu da se prijave mladi od 16 do 30 godina, a ukoliko se prijave, novac će biti na njihovim računima već 1. februara.

Osnovno pitanje je gde mladi mogu da se prijave za ovu pomoć? Odgovor je jednostavan jer se primenjuje isti metod kao tokom prethodnih paketa pomoći, odnosno preko Uprave za trezor.

„Prijava je ista kao što je bila i za 100 evra, potom za 30+30, a onda i za 20 evra koji su isplaćeni u decembru. Na portalu Uprave za trezor je potrebno uneti ime i prezime, jedinstveni matični broj, broj lične karte i da se izabere banka gde je otvoren račun“, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Pored ovog pitanja, među mladima stvara se zabuna da li pomoć mogu da dobiju oni koji nemaju račun u banci? Odgovor je da.

Oni građani koji već imaju račun u banci samo će izabrati ime banke, a oni koji nemaju takođe biraju banku koja će im otvoriti namenski račun.

O tome da je interesovanje mladih za sto evra veliko svedočie i prizori ispred MUP-ova, gde su se, u pojedinim gradovima, stvarali čak i redovi. Tako su u Policijskoj upravi u Nišu su kazali da su u prvih sedam dana primili 1.743 zahteva za izdavanje lične karte, što je za skoro 17 puta više u odnosu na prvih sedam dana prošle godine.

Bonus video: Redovi zbog 100 evra ponoći

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare