Foto: Kabinet potpredsednice Vlade

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović potpisala je danas s predsednikom Sindikata radnika Elektroprivrede Srbije Milanom Ðorđevićem izmene Posebnog kolektivnog ugovora.

Mihajlovićeva je posle potpisivanja rekla novinarima da je sve ono o čemu se razgovaralo s predstavnicima sindikata u prethodnih mesec i po dana pretočeno u izmene Posebnog kolektivnog ugovora.

Naglasila je da je prvi sastanak od kako je formirano novo Ministarstvo rudarstva i energetike bio s predstavnisima sindikata EPS-a i poručila da su radnici tog strateškog preduzeća jako važni za ceo sistem.

Povezane vesti:

„EPS nisu samo rudnici, termoelektrane i hidroelektrane, EPS jesu radnici, od rudara do inženjera“, rekla je Mihajlovićeva.

Navela je da se od radnika EPS-a očekuje da omoguće, ne samo redovno snabdevanje strujom nego i to da struja bude kvalitetna i da reše sve eventualne probleme u snabdevanju.

Ona je pojasnila da se izmene Posebnog kolektivnog ugovora odnose na sve radnike Eletroprivrede Srbije i Distribucije.

„Verujem da će do 2024. godine do kada važi izmene Posebnog kolektivnog ugovora taj dokument možda biti izmenjen na bolje“, rekla je Mihajlovićeva i dodala da je važno da svi poštuju potpisano.

Ona je zahvalila predstavnicima sindikata na konstruktivnosti i podsetila da je sa Ministarstvom finansija i drugim ministarstvima dogovoreno povećavanje toplog obroka i regresa, kao i plaćeno bolovanje zbog kovida.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare