Foto: N1

Javno komunalno preduzeće Infostan tehnologije Beograd raspisalo je javni poziv za nabavku novog sistema za obračun, naplatu i upravljanje potraživanjima.

Kako je navedeno u tekstu oglasa, uvođenje novog sistema obračuna i naplaćivanja usluga izvodi se zbog zastarelosti postojećeg sistema koji je uveden 1977. godine. Tokom proteklog nekoliko godina uočeni su brojni nedostaci u funkcionisanju jer je poslednje ažuriranje sistema urađeno 2015. godine i njegova funkcionalnost nije pogodna za savremeno radno okruženje, piše biznis.rs.

Povezane vesti:

Posebno problematičnim pokazao se to što u trenutnom procesu rada ne postoji mogućnost ispravke računa za tekući mesec, kao i problem sa reklamacijama. Naime, u postojećem sistemu unose se samo reklamacije koje su dobile pozitivan odgovor od nadležnih, dok se ostale pritužbe uopšte ne prepoznaju.

U ovom javnom preduzeću očekuju da novi sistem poboljša postojeće stanje tako što će objediniti celokupni proces naplate usluga od korisnika. Vrednost posla iznosi oko 750 miliona dinara, a poslednji rok za prijavu je 1. jul 2021. godine, prenosi E-kapija.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare