Mila Popović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

U poslednje tri godine JKP "Gradsko stambeno" je dodelilo poslove u vrednosti preko 2 milijarde dinara za jednu te istu grupu ponuđača predvođenu WD Concord Westom, Braćom Glišić i Rastošnicom. Ove kompanije su bile jedini ponuđači na tri tendera za hitne popravke u Beogradu, navodi se u saopštenju Mile Popović, predsednice Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Beograd.

U skladu sa tim, 2019. godine dobile su posao vredan 660 miliona dinara, a istu sumu su dobili 2020. (za 2020. i deo 2021.) godine dok je u postupku 2021. godine (za deo 2021. i 2022.) vrednost tendera porasla na 840 miliona dinara.

Popović ističe da je „zaista čudno“ da nijedna druga firma nije bila zainteresovana za ove unosne poslove.

Aktuelni direktor JKP „Gradsko Stambeno“, Petar Andrijašević, je za vreme dok je bio direktor u JKP „Beogradska tvrđava“ dodelio više poslova konzorcijumu WD Concord West-a, pri čemu je jedan od najvećih poslova iznosio 1,4 milijarde dinara u 2019. godini, navodi se dalje u saopštenju.

Stranka slobode i pravde Beograd zahteva od gradske uprave da proveri ove tendere kao i sve druge tendere u kojima se javljao samo jedan ponuđač i da informiše javnost o eventualnim nepravilnostima.

BONUS VIDEO Pukao tender za nabavku gradskih vozila,a raspisano dva tendera za promociju prevoza

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar