Iako se misilo da će se nakon tragičnog događaja u februaru kada je preminula radnica fabrike Leoni u Kraljevu, promeniti odnos prema zaposlenima, izgleda da nije tako. Bar tako svedoče radnici koji nam se javljaju.

Naime, kako smo saznali, u četvrtak se jedna radnica u prepodnevnoj smeni, u sektoru koji se zove Moduli, onesvestila na poslu. Kako za Nova.rs svedoče radnici koji su bili u toj smeni, ženu su u nesvesnom stanju ubacili u vozilo Hitne pomoći. Kažu da su je osvestili tek u bolnici.

„Sve se dogodilo nakon verbalnog sukoba sa šeficom tog pogona. Inače, nije bio prvi put da se ova koleginica, ali i još neke radnice sukobe sa svojom šeficom. Pošto joj nije bilo dobro nakon te rasprave, tražila je da ode do toaleta. Šefica je otišla ispred i čekala je da izađe.

I onda je ponovo krenula da je napada. Naša koleginica je uspela da stigne do linije na kojoj radi, i onesvestila se. Bukvalno se srušila na pod. Tek u Hitnoj su je povratili“, kaže izvor iz Leonija.

Podsetimo, Danka Ranković, radnica Leoni fabrike u Kraljevu, povredila se 21. februara na poslu, a preminula je četiri dana nakon zadobijene povrede na radu. I to zato što je pala nakon što joj je pozlilo. Radnici fabrike su tada navodili da trpe veliki pritisak tokom rada i da smene često traju i po 10 sati. U kompaniji Leoni su sve to negirali. Kažu da je Danka Ranković zadobila povrede na radu 21. februara „prilikom slučajnog spoticanja i pada“.

Negiraju da je radila 10 sati tog dana i cele nedelje pre toga.Inače, kako smo saznali od radnika, nije retka pojava da vozila hitne pomoći dolaze u fabriku Leoni, u skoro svim smenama.

Tako su radnici druge smene jednom zatekli invalidska kolica pored jedne od linija, i to samo par dana nakon što je ova radnica preminula.

„Valjda je to bilo zbog toga kada neko padne u nesvest da ga što pre odnesu kod lekara. Koleginici u prvoj smeni nije bilo dobro, i odveli su je na bolnički pregled. I sve se dogodlilo na istoj liniji na kojoj je radila i Danka Ranković, koja je preminula“, rekao nam tada jedan od radnika Leonija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare