Avio Er Srbija
Avio Er Srbija Foto:BETAPHOTO/Air Serbia

Zbog povećane potražnje letova između Beograda i Njujorka, Er Srbija je najavila da će od predstojeće zimske sezone broj letova na toj liniji povećati sa uobičajena dva, na tri leta nedeljno. Srpska nacionalna avio-kompanija saopštila je da će saobraćati između ta dva grada svakog utorka, četvrtka i nedelje. Pored toga, Er Srbija nastavlja da širi svoje poslovanje na tržištu Sjedinjenih Američkih Država i najavljuje da će, počev od aprila 2023. godine, uspostaviti direktne letove između Beograda i Čikaga (aerodrom O’Her – ORD).

Čikago će biti druga destinacija u SAD u mreži Er Srbije, a planirano je da srpska nacionalna avio-kompanija na toj liniji saobraća dva puta nedeljno.

„Dodavanje još jednog leta nedeljno ka Njujorku u zimskoj sezoni jasan je pokazatelj da naša linija preko Atlantika dobro funkcioniše i predstavlja jednu od najjačih ruta Er Srbije, uz smanjenje do sada visoke sezonalnosti“, izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

„Pored toga, uvođenje direktnih letova između Beograda i Čikaga, grada sa jednom od najvećih dijaspora iz Srbije i drugih zemalja u okruženju, planiramo već dugo i to je za nas takođe linija od izuzetnog strateškog značaja. Očekujemo veliko interesovanje putnika za nove letove kojima će Čikago biti krajnja destinacija, kao i onih koji će iz ovog grada nastavljati putovanje do daljih tačaka“,dodao je Rupić.

Uvođenjem linije Beograd – Čikago, prvi put posle 32 godine, prestonica Srbije biće direktno povezana sa američkim gradom u kojem živi oko 350 hiljada stanovnika srpskog porekla i veliki broj stanovnika poreklom iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, ali i okolnih balkanskih zemalja koje su dobro povezane sa Beogradom putem regionalne mreže Er Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar