Strujomer, nestanak struje, dalekovod
Foto: Shutterstock/Vesna Lalić/Nova.rs

Glavna urednica portala Energija Balkana Jelica Putniković smatra da nije EPS u takvoj situaciji da bi trebalo da bude retstrikcija. "Videćemo zimus, da li ćemo imati gas redovno, da li će Bugarska da zaustavi gas", dodaje ona.

Elektroprivreda Srbije nema u planu poslovanja restrikcije električne energije, kako navode neki mediji u regionu, niti je bilo ko iz EPS-a mogao dati takve neproverene informacije, navodi se u odgovoru EPS-a na pitanje o pisanju hrvatskog portala „Poslovni dnevnik“ da se u Srbiji, od novembra, planiraju restrikcije struje.

Putniković podseća da smo restrikcije imali devedesetih, kada je Srbija bila pod sankcijama.

„Sada EPS može da uveze struju, ne postoji opasnost da neće biti dovoljno struje. Svaka restrikcija dovodi do toga da ako isključite jednu grupu, oni će kad dođe struja raditi sve da nadomeste to što nisu trošili. To je loše rešenje“, rekla je urednica portala Energija Balkana i dodala:

„A mislim i da nema potrebe, jer se EPS priprema, kao i gradske toplane, uvozi se mazut, ne bi trebalo da budemo ugroženi toliko. Mislim da je to preuveličavanje iz Hrvatske, koja takođe ima probleme sa električnom energijom.“

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO -Anketa o restrikcijama struje 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar