Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Elektroprivreda Srbije i Pro Tent isplatiće svim zaposlenima po 20.000 dinara kao dodatak uz decembarsku platu, najavila je danas ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

Ministarka je rekla da će EPS, kako se očekuje, ostvariti najveći prihod u poslednje dve decenije i da zaposleni treba da budu deo toga.

Foto:MRE/ EMILIJA JOVANOVIĆ,

„To je jedan vid zahvalnosti pre svega svim zaposlenima za to što pomažu stabilizaciju našeg energetskog sistema. Da podsetim da je država značajno pomogla našim energetskim kompanijama i da smo počeli i da ih reformišemo i menjamo upravljanje, ali to ne znači privatizaciju“, rekla je Đedović Handanović odgovarajući na pitanja novinara u Novom Sadu, gde je uručila ugovore Novosađanima koji su dobili subvencije države za unapređenje energetske efikasnosti.

Ona je istakla da zaposleni treba da osećaju da su doprineli dobrim rezultatima EPS-a i da dodatak od 20.000 dinara predstavlja zahvalnost za njihov doprinos, trud i rad.

Pročitajte još

„A mi ćemo nastaviti da radimo na reformama naših javnih preduzeća u energetskom sektoru, koje smo započeli ove godine, jer želimo da imamo efikasnije upravljanje i bolje rezultate, što već vidimo na kraju ove godine. Da jednostavno, motivišemo što više ljudi da radi u javnom sektoru i doprinese našim kompanijama i stabilnosti našeg energetskog sistema“, naglasila je Đedović Handanović.

BONUS VIDEO Astronomski dugovi Telekoma prema EPS-u, zašto se i kako to toleriše?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare