Oronuli hotel Staro zdanje u Aranđelovcu
Foto: Fonet

Kompanija Stublina HBB Group dobiće od države šest miliona evra subvencija za rekonsturkciju i dogradnju hotela „Šumadija“ u Aranđelovcu, vidi se iz ugovora o dodeli sredstava podsticaja. Do kraja 2025. godine kompanija bi na ovom projektu trebalo da zaposli najmanje 70 radnika na neodređeno vreme i da uloži minimalno 30 miliona evra.

Najmanje četvrtinu investicije firma mora sama da finansira, bez korišćenja bilo kog oblika državne pomoći, prenosi Nova ekonomija.

Parcela na kojoj se nalazi hotel „Šumadija“ nalazi se na obodu Parka Bukovičke banje i nije pod zaštitom iako se graniči sa parcelom koja je deo zaštićenog područja.

PROČITAJTE JOŠ

Međutim sam objekat hotela, koji je građen tridesetih godina prošlog veka, je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Novi, rekonsturisani hotel, trebalo bi da ima otvoreni bazen, zatvoreni bazen sa spoljnim bazenom, hidromasažni bazen, velnes centar koji će sadržati finsku saunu, bio saunu i tursko kupatilo, tepidarijum i hladan tuš.

Bazeni na otvorenom imaće 384 kvadrata, a u zatvoreno 262 kvadrata.

Projektom koji je bio na javnom uvidu prošle godine predviđeno je i da hotel ima 196 soba.

Stvarni vlasnik kompanije Stublina HBB Group je biznismen Radovan Milojević, koji kontroliše i firme Stublina, Stublina doo Stojnik i Bukovička banja Stublina.

Kompanija Stublina HBB Group posluje u sektoru metalske industrije i ima pogone za proizvodnju brava i okova u Stojniku u Aranđelovcu. Osim poslova iz svoje delatnosti, kompanija poseduje i benzinsku stanicu, ugostiteljske objekte na Bukulji i Aranđelovcu, a osnivač je i vlasnik crnogorskog preduzeća koje je vlasnik hotela Katamare u Budvi.

Milojević je iz privatizacije kupio preduzeće „Bukuljska nova slatina“ i tako postao vlasnik i hotela „Staro zdanje“, „Šumadija“, bazena, restorana „Arkade“, dve pomoćne zgrade i bifea „Školjka“. Nekoliko dana nakon privatizacije, Milojević je „Staro zdanje“ prodao opštini Aranđelovac po istoj ceni po kojoj je i kupljen, pisala je Politika.

U 2021. godini preduzeće je ostvarilo konsolidovani prihod od skoro 24 miliona evra i zapošljavala oko 500 radnika u okviru grupacije.

Sestra firma preduzeća Stublina HBB Group (koja je dobila subvenciju) prošle godine je postala vlasnik 166 ari u aranđelovačkom parku.

Ova parcela je bila deo Parka Bukovičke banje, a izuzeta je od zaštite po odluci Vlade Srbije još 2015. godine, kako je pisala Politika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare