Foto: Shutterstock

Državna revizorska institucija (DRI) objavila je da je, u skladu sa Programom revizije za 2022. godinu, započela postupak revizije finansijskih izveštaja, pravilnosti poslovanja, i finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja kod još 57 korisnika javnih sredstava.

Postupak revizije započet je kod Poreske uprave, Uprave carina, Fonda za inovacionu delatnost, Fonda za nauku, Fiskalnog saveta, Republičkog javnog tužilaštva, Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Započeta je i revizija kod Pravosudne akademije, Arheološkog instituta, Кazneno–popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici, Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, Tehničke škole GSP iz Beograda.

DRI je naveo da se radi revizija u Zavodu za izgradnju Grada Beograda, Direkciji za izgradnju Opštine Paraćin, Gradskom saobraćajnom preduzeću Beograd, Direkciji za izgradnju Grada Niša, Toplani Кikinda.

Revizija se radi i u Koridorima Srbije, Nacionalnoj korporaciji za osiguranje stambenih kredita, Akreditacionom telu Srbije, Agenciji za bezbednost saobraćaja, Javnom preduzeću Emisiona tehnika i veze, Zavodu za udžbenike, Regionalnoj deponiji Subotica, preduzeću za distribuciju gasa Loznica.

Reviziona kontrola obuhvatiće i javno-komunalna preduzeća iz Sjenice, Valjeva, Sopota, Užica, Inđije, Kovina, Obrenovca, Lazarevca, Čajetine.

Kako je navedeno, DRI će kontrolisati i nacionalne parkove, Đerdap, Tara i Kopaonik, Rezervat Uvac, Javno preduzeće za razvoj planinskog turizma Stara planina iz Кnjaževca, poljoporivredne stručne službe u Pančevu, Vrbasu, Somboru i Sremskoj Mitrovici.

DRI će kontrolisati i Pokret socijalista, Demokratsku partiju u Bujanovcu, potom Savez vojvođanskih Mađara i Alternativu za promene iz Preševa.

BONUS VIDEO – Kontrola štete, uz sitne kolače

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar