Foto:Shutterstock

Državna revizorska institucija objavila je, na 60 stranica, tačno 2.155 preporuka koje je uputila korisnicima javnih sredstava kontrolišući njihove završne račune i pravilnost poslovanja u 2020. godini, ali i u revizijama svrsishodnosti.

Tako su, na primer, revizori tokom 2020. godine izrekli ukupno 19 preporuka za Javno preduzeće „Putevi Srbije“, devet za Elektroprivredu Srbije i 16 za Društvo za upravljanje železničkom infrastrukturom Infrastruktura železnice Srbije.

Ova tri javna preduzeća su, podsećanja radi, zabeležila nepravilnosti „teške“ više od milijardu evra, što je 97 odsto vrednosti od ukupno utvrđenih nepravilnosti u javnim nabavkama te godine.

Državna revizorska institucija je u revizijama sprovedenim u 2020. godini dala subjektima revizije 2.155 preporuka i objavila ih na svom vebsajtu u Registru preporuka za 2020. godinu.

Foto: N1

Najviše preporuka DRI je, kako je saopšteno, dala u revizijama finansijskih izveštaja 1.215, zatim u revizijama pravilnosti poslovanja 534, u revizijama svrsishodnosti poslovanja 264 preporuka, a u kombinovanim revizijama finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja 142 preporuke.

Opširnije čitajte na N1.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar