Zoran Drakulić Foto: Nemanja Jovanović/ Nova.rs

Jedan od najvećih proizvođača peleta u Srbiji, Zoran Drakulić, prokomentarisao je za Nova.rs poslednju odluku Vlade da ograniči cenu peleta i privremeno zabrani izvoz odrđene vrste ogreva. On je objasnio i za koga takva odluka može da predstavlja problem.

On ističe da je postojeća cena od 38.000 dinara po toni peleta – prilično dobra.

„Pitanje je kako će biti za manje trgovce – tu je najveći problem“, kaže Drakulić dodajući da situaciju treba tek pratiti.

Na pitanje da li će ova odluka izazvati poremećaje na tržištu, Drakulić kaže da je preuranjeno komentarisati i treba sačektati.

Podsetimo, Vlada Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici Uredbu o ograničenju visine cene peleta kojom maksimalna maloprodajna cena peleta ne sme prelaziti 38.000 dinara po toni u svim pakovanjima.

PROČITAJTE JOŠ

Na jučerašnjoj sednici je doneta odluka i o privremenoj zabrani izvoza peleta i određenih drvnih sortimenata.

Ove mere su donete na inicijativu Ministarstva rudarstva i energetike, a u saradnji sa Ministarstvom trgovine, Ministarstvom poljoprivrede, skladištarima, peletarima, kao i Upravom za šume, JP „Srbijašume“, a u cilju sprečavanja poremećaja na tržištu koja može ugroziti energetsku bezbednost Srbije, saopštila je danas Vlada Srbije.

Uredbom o ograničenju visine cene peleta, a koja će biti na snazi 90 dana od dana stupanja na snagu, predviđeno je da maksimalna maloprodajna cena peleta ne sme prelaziti 38.000 dinara po toni u svim pakovanjima.

BONUS VIDEO: Dejan Gavrilović_ Cena ogreva neopravdano raste

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare