Foto: Dr Oetker

Razmislite, koliko često se zapitamo odakle potiče i kako nastaje hrana koju konzumirano? Kako su se uzgajanje biljaka i njihova primena menjali kroz istoriju? Kakaovac je sigurno jedna od biljaka koja, pored toga što nam je asocijacija na nešto neodoljivo (naravno, mislimo na čokoladu), ima i zanimljiv „životni“ put.

Kakaovac je autohtona biljka Južne Amerike, a u Evropu je stigla sa Kristiforom Kolumbom početkom 16. veka. U početku se, na južnoameričkom tlu, od zrna kakaoa pravio napitak sličan likeru, a on se dopao i španskim kolonizatorima. Zatim od kakao praha počinju da se prave različite poslastice. Tako kakaovac postaje i do današnjeg dana ostaje jedna od omiljenih biljaka, a kakao prah neizostavan je proizvod na policama supermarketa i obavezan sastojak u brojnim poslasticama.

Danas sve češće čitamo deklaracije proizvoda, ne bismo li pronašli što manje prerađivan, što prirodniji, što kvalitetnijeg sastava, pa nam je tako važno i da kakao prah zadovoljava ove kriterijume, a Dr. Oetker Natural Vibes organski kakao prah to čini. Ono što posebno čini vrednim Dr.Oetker Organski kakao sa smanjenim sadržajem kakao maslaca jeste činjenica da je prirodno bogat vlaknima i proteinima. Sa njim možete pripremiti topli napitak ili ga koristiti u pripremi kolača i torti. Recepata koji sadrže kakao prah je napretek, a dopuštena je i kreativnost.
Pored organskog kakao praha, koji je ozvaničen međunarodnim sertifikatom „Rainforest Alliance“, linija proizvoda Natural Vibes obuhvata i ovsene pahuljice, ovsene kaše i smeše za mafine.