Gradiliste
Gradilište Foto:N1

U Srbiji je u junu ove godine izdata 2.421 građevinska dozvola, što je 32,2 odsto više nego pre godinu dana, saopštio je danas Republički zavod za statistiku. Na izgradnju zgrada odnosi se 81,7 odsto dozvola, a 18,3 odsto na ostale građevine, a predviđena vrednost radova novogradnje u junu iznosi 85,2 odsto od ukupno predviđene vrednosti radova.

Za izgradnju stambenih zgrada izdato je 74 odsto od ukupnih dozvola za zgrade, dok se kod ostalih građevina najveći deo odnosi na cevovode, komunikacione i električne vodove (69 odsto).

Prema dozvolama izdatim u junu prijavljena je izgradnja 2.629 stanova, s prosečnom površinom od 76 kvadrata.

Od ukupnog broja stanova u novim stambenim zgradama, 15,3 odsto stanova biće građeno u zgradama s jednim stanom, s prosečnom površinom od 139 kvadrata, a 83 odsto stanova biće građeno u zgradama s tri stana i više stanova, i njihova prosečna površina biće 62,5 kvadrata.

Najveća građevinska aktivnost očekuje se u Sremskoj oblasti, 38,1 odsto od predviđene vrednosti novogradnje, zatim slede Južnobanatska oblast (15,9 odsto), Južnobačka oblast (10,6 odsto), Beogradska oblast (9,6 odsto) i Rasinska oblast (6,6 odsto).

BONUS VIDEO: Protest na Vračaru zbog rušenja zgrade u Vidovdanskoj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)