Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Telekomova kupovina prava prenosa Premijer lige obavljena je u ime vrha vlasti koju zanima samo politički profit, izjavio je Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija. On ističe da tu transakciju treba da ispita Državna revizorska institucija (DRI).

Ponuda od za 600 miliona evra za šest sezona, odnosno 100 miliona evra godišnje, „ako je tačna, govori o motivima onih koji su ovaj posao obavili”, rekao je Dobrašinović u Danu uživo na N1.

“Nije to ništa u ime države i Telekoma, to je posao koji je obavljen u ime samog vrha vlasti. Vrh vlasti ima jedini motiv da se uspostavi monopol na svakom mogućem tržištu”, kazao je on.

Smatra da ovu transakciju treba da ispita Državna revizorska institucija, koja bi zatražila od Telekoma sve papire i stavila na uvid javnosti “sve što ovi kriju”.

Tužilaštvo takođe treba da se uključi ako ima elemanata krivičnog dela, poput zloupotrebe položaja, dodaje Dobrašinović.

Prema njegovim rečima, građani Srbije bi trebalo da znaju sve o transakcijama koje vrše preduzeća u državnom vlasništvu.

Pitanje koje lebdi nad transkacijom svakog javnog preduzeća je koji se javni interes time ispunjava, dodaje Dobrašinović.

Komentarišući odgovor Vučića na pitanja o Telekomovoj kupovini prava prenosa Premijer lige, Dobrašinović kaže da je on “u rangu onog ‘pa šta?’”.

“To govori o prirodi vlasti ali ne govori o tome kako je sklopljen ovaj posao… Naš je zadatak u tom njihvom projektu je da platimo šta oni naruče i smatraju važnim, ne za društvo, nego za sebe”, rekao je on.

Dobrašinović kaže da je “jedina logika” vlasti ostvarivanje “političkog profita”, a štetu će platiti građani.

“Oni će plaćati cenu njihovog hira, njihovog besnila i ludila”, rekao je Dobrašinović.

BONUS VIDEO: Zbog radova na Šapićevoj nelegalnoj vili komšijama poplavljen podrum

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar