Zoran Đorđević Foto:oNet/Medija centar

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbija Zoran Ðorđević održao je danas redovni sastanak sa predstavnicima sindikata koji su pozvani da dostave predloge projekata za poboljšanje uslova rada i poslovnih procesa, koji će biti razmotreni prilikom izrade programa poslovanja za narednu godinu.

Ðorđević je rekao da je planiran još jedan razgovor sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić i Ministarstvom finansija, kako bi se razmotrila mogućnost za dodatno unapređenje materijalnog položaja zaposlenih.

Cilj današnjeg sastanka je bio razgovor o investiranju u nove projekte, razvoj digitalizacije i uvođenje novih usluga poput paketomata, kao i obnova dela poslovnica, otvaranje novih pošta i nabavka nove opreme i dostavnih vozila, saopšteno je iz Pošte.

To preduzeća navodi da se radi na poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih i uslova rada, kao i da je isplaćena zarada iz dobiti u 2021. i 2022. godini i ostvareno značajno povećanje zarada od januara ove godine.

Dodaje se da se očekuje isplata zarade po osnovu doprinosa zaposlenog u decembru, kao i novo povećanje plata od januara.

PROČITAJTE JOŠ

Ðorđević kaže da su već obezbeđene nove uniforme za sve zaposlene u tehnologiji, izdvojena sredstva za 24-časovno osiguranje zaposlenih i obezbeđeni zdravstveni sistematski pregledi.

Naredni sastanak sa predstavnicima sindikata predviđen je do kraja ovog meseca.

BONUS VIDEO Poštari štrajkom do svojih prava 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar