Aleksandar Šapić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako saznaje Nova.rs, na čelu dva nova preduzeća, na čijem osnivanju insistira gradonačelnik Aleksandar Šapić nalaze se Nikola Skoko koji će biti zadužen za parkove i Slaven Andrić koji će biti zadužen za naplatu karata u gradskom prevozu. Istovremeno, ispred Skupštine grada Radnici GSP, Vodovoda, Elektrana i drugih javnih preduzeća u Beogradu okupili su se uoči sednice gradskog parlamenta kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog odluke da se osnuju još dva nova preduzeća u glavnom gradu. Tim povodom, u svom maniru oglasio se gradonačelnik Aleksandar Šapić.

„Sindikat protestuje jer misle da će Zelenilo i Čistoća da se gase, ja stvarno više nemam snage da slušam te budalaštine. To prvo neće da bude preduzeće koje zapošljava ne znam koliko ljudi, imaće vršioca dužnosti za početak, a ideja je da se pozabavi unapređenjem sadržaja i omasovljenja ljudi koji treba da idu u parkove. Imamo velike parkove koji su prazni, a nema ljudi, jer nema sadržaja. Zašto u Beču može da bude panoramski točak, a da mi to nemamo? Tako da te zloupotrebe kako će neko ostati bez posla ili da je to preduzeće za stranačko zapošljavanje, to preduzeće treba da se bavi stvarima kojima se niko dosad nije bavio“, rekao je Šapić.

Nova preduzeća nosiće sledeća imena: JKP za naplatu, logistiku i rukovođenje javnim prevozom putnika u Beogradu „Naplata prevozne usluge Beograd“ i JKP za upravljanje parkovima „Beogradski park“.

Kako je Nova ranije pisala umesto da Beograd dobije moderniju i jednostavniju administraciju, Grad će od ove nedelje dobiti dva nova javna preduzeća. I ta vest možda i ne bi bila toliko sporna da nije reč o preduzećima koja praktično već postoje.

Iako parkove sređuje JP „Zelenilo“, a autobuske karte naplaćuje firma sa kojom grad Beograd ima i dalje ugovor, novi gradonačelnik je rešio da duplira troškove. Naime, na sednici Skupštini Grada biće doneta odluka o osnivanju firme za upravljanje parkovima i naplatu karata.

Podsetimo, danas se održava sednica Skupštine grada Beograda, na kojoj će se raspravljati o osnivanju novih gradskih preduzeća i imenovanju ulica, dok će najvažnija tačka dnevnog reda biti rebalans budžeta, prema kojem je ukupan budžet za ovu godinu povećan u odnosu na planirani.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar