grejanje

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Ðedović izjavila je danas da je grejna sezona u Srbiji uspešno počela, kao i da je odlaganjem početka grejne sezone ostvarena ušteda veća od 50 miliona evra.

„Potrebno je da se uhodamo, primećeni su neki rutinski kvarovi, ali ništa što ranije nije bio slučaj „, rekla je Ðedovićeva.

Poručila je da će svi građani koji još nisu priključeni na sistem dobiti grejanje tokom dana.

Ona je rekla za Pink da je Srbija spremna za zimu, da su zaključno sa 10. oktobrom završene sve pripreme, kao i da se na nabavci energenata vredno radilo u prethodnom periodu.

PROČITAJTE JOŠ

„Situacija je globalno neizvesna i ne zavisi samo od nas i ono što smo mogli da uradimo jeste da pripremimo dovoljne rezerve energenata. U Mađarskoj imamo oko 380 miliona kubika gasa i to je nešto na čemu je tehnička vlada vredno radila, u skladištu Banatski dvor imamo oko 280 miliona kubika gasa. Ako dođe do nepredviđenih situacija imamo dovoljno energenata da to prebrodimo“, rekla je Ðedovićeva.

Govoreći o odlaganju grejne sezone, ona je kazala da je važno racionalno i odgovorno ponašanje države, privrede i građana i podsetila da su izdate smernice za uštedu.

„Pomeranjem grejne sezone je ostvarena ušteda veća od 50 miliona evra. To je ogroman novac“, navela je Ðedovićeva.

BONUS VIDEO Počela grejna sezona ali evo kada u toku toplog dana mogu da vam isključe grejanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare