Milija Zeković i Vladimir Lučić Foto: Digital 2021

Na panel diskusiji u okviru konferencije „Digital 2021“ došlo je do debate između izvršnog direktora SBB Milije Zekovića i direktora "Telekoma" Vladimira Lučića. Na Zekovićeve osnovane žalbe na opstrukcije koje država Srbija sprovodi protiv SBB, prozvanim se našla upravo firma koja od države i ima najviše koristi - Javno preduzeće "Telekom".

Zeković je izjavio da je pomenuti panel „mali da bi on pričao sve probleme koje muče ovu firmu u odnosima sa državom“.

Ja nisam prozvao Telekom, ja sam prozvao državu. Činjenica je da mi kao SBB volimo ulazak novih igrača na tržište. To znači da mi možemo biti samo bolji. Panel je kratak da bih ja naveo milion primera u državi gde nam ona ne da da se širimo. Navodim primer Subotice, gde nam država ne dozvoljava četiri godine da idemo sa jednog na drugi kraj grada. Nećemo ulaziti u detalje, mi smo podneli tužbu arbitraži pa ćemo videti koliko smo mi ugroženi u Srbiji“, odgovorio je Zeković.

Prethodno, na tvrdnje o opstrukciji države, reagovao je direktor „Telekoma“ Lučić.

„Moram da kažem da mi je žao što je kolega iz SBB iskoristio ovu konferenciju da kaže nekoiko netačnih činjenica da napadne državu. Netačno je da nema mnogo konkurencije kod mobilnih operatera, baš naprotiv. Još od ulaska VIP-a, mi imamo konkurenciju. Dakle, ima konkurentnosti. Isto važi za 4G mrežu, koja je odličnog kvaliteta“, rekao je Lučić.

Direktori Telekoma, odnosno SBB govore na panel diskusiji “Godinu dana posle: Tradicionalni panel telekomunikacijskih lidera regiona”, a među učesnicima pored Zekovića i Lučića gosti su generalni direktor A1 u Srbije i Slovenije, Dejan Turk, direktor Telenora Majk Mišel i generalni direktor Orion Telekoma Slobodan Đinović.

BONUS VIDEO: Pretnje reporteru Nova.rs

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare