Foto: nitpicker / Shutterstock

Uprava carina Srbije je prošle godine otkrila zloupotrebe koje su godinama unazad vršene tako što su službenici jedne inostrane modne kompanije zajedno sa službenicima jedne špediterske firme zloupotrebljavali pečate i memorandume ove dve kompanije, rekli su su za Blic u Upravi Carine, odgovarajući na pitanje da li su pokrenuli prekršajni postupak protiv kompanije "C&A" zbog šverca robe.

Na taj način, uvozeći drugu tekstilnu robu, napravili su štetu za državni budžet samo na osnovu neplaćenih uvoznih dažbina u visini od najmanje 6 miliona evra dodali8 su u Upravi Carine.

Uprava je dostavila izveštaj sa pratećom dokumentacijom nadležnim istražnim organima, piše Blic.

„Nemamo saznanja da je u zloupotrebama učestvovao i neko od zaposlenih iz carinske službe, ali će i to biti predmet istrage koja je u toku. U skladu sa zakonom, nismo u mogućnosti da iznosimo podatke o pravnim ili fizičkim licima do okončanja prekršajnog i, eventualno, krivičnog postupka“, naveli su u Upravi Carine za Blic.

Podsetimo, modni lanac C&A (C&A Moda RS D.o.o. Beograd) sprema se da napusti Srbiju, a nakon što je država otkrila da su skoro sedam godina švercovali kinesku robu, te na taj način oštetili budžet Srbije za šest miliona evra.

Bonus video: Crni Petak u Ušću

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare