Foto:Promo/Delhaize Srbija

Delez Srbija je iz svih maloprodajnih objekata povukla proizvod privatne robne marke Premia susam seme od 100g, proizvođača Moravka Pro, saopšteno je iz ove kompanije. Potrošačima će novac biti vraćen u narednih 14 dana i bez fiskalnog računa.

Autor: Daniela Ilić Krasić

Proizvod se povlači zbog prisustva etilen oksida u proizvodu.

„Kao kompanija koja ima izuzetno visoke standarde kvaliteta i bezbednosti proizvoda, po dobijanju informacije o globalnoj situaciji sa spornim jedinjenjem u susamu, kompanija je samoinicijativno sprovela dodatnu laboratorijsku analizu pomenutog proizvoda privatne robne marke Premia“, navodi se u saopštenju.

Odluka o opozivu i povlačenju svih spornih serija je doneta, kako se navodi, nakon što su rezultati analize pokazali prisustvo jedinjenja etilen oksid u proizvodu.

„Pozivamo kupce koji su u proteklom periodu kupovali Premia susam seme 100g u Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnicama sa bilo kojim datumom isteka roka trajanja u 2022. godini da taj proizvod, sa ili bez fiskalnog računa, vrate u narednih 14 dana u maloprodajni objekat gde je proizvod kupljen i tom prilikom biće im izvršen povraćaj sredstava“, navodi kompanija Delez.

Podsetimo, već nekoliko meseci je u zemljama EU „uzbuna“ zbog susama poreklom iz Indije, koji je kontaminiran nedozvoljenom količinom kancerogenog pesticida – etilen oksida.

I Ministarsto poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srbije saopštilo da se vraća pošiljka susama u Indiju upravo zbog spornog pesticida.

U tom ministarstvu su kazali da granična fitosanitarna inspekcija tokom kontrola ispituje ostatke pesticida, metala i drugih kontaminenata u hrani i hrani za životinje.

„Susam i proizvodi koji sadrže susam poreklom iz Indije, redovno se kontrolišu na prisustvo etilen oksida“, naveli su u ministarstvu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar