Glavni i odgovorni urednik nedeljnika "NIN" istakao je u emisiji "Probudi se" na Nova S televiziji da je od prvog januara ove godine sve u proseku skuplje za 13,2 odsto, ali da građani koji imaju minimalac najviše kupuju one proizvode čija je inflacija bila veća od pomenutog proseka od 13,2 odsto.

Komentarišući odluku da se poveća cena minimalca na 40.020 dinara, kao i da li će to biti dovoljno da se „pokrije“ rastuća inflacija Ćulibrk napominje:

„Od prvog januara do danas sve je skuplje za 13,2 odsto. Pritom mnogo veći problem je što građani više troše za hranu, gorivo koji su poskupeli od 20-25 odsto. Ne verujem da se neko ko ima minimalac vozi avionom čiji je prevoz pojeftinio u prethodnih 12 meseci. Minimalac će biti podignut tek u januaru za 14 odsto“, podvukao je on u emisiji „Probudi se“.

On objašnjava da je hrana poskupela za 25 odsto, a na sve to su cene osnovne životnih namirnica zamrznute i pod kontrolom Vlade.

„Imamo poskupljenje svinjskog buta za 50 odsto, a cene je regulisala Vlada. Možete da zamislite šta bi se desilo da nije bilo zamrzavanja. Mi imamo nestašice mleka, a bilo je problema sa brašnom i šećerom. Čega god se država dohvati nastane ili nestašica ili dođe do enormnih poskupljenja“, podvukao je Ćulibrk.

Bonus video: Danica Popović – Ne treba da se plašimo jeseni inflacija će biti oko 20 %

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar