Glavni i odgovorni urednik nedeljnika "NIN" Milan Ćulibrk rekao je da Srbija godišnje investira na Kosovu 800 miliona evra, ali da niko ne zna gde je taj novac.

Ćulibrk je u emisiji „Probudi se“ na Nova S televiziji podvukao da je još 2007. pominjana mogućnost razgraničenja sa Kosovom, ali da to srpska strana nije ni uzela u razmatranje.

„Svi su zaboravili onaj unutrašnji dijalog, a sada smo videli nekakvu raspravu i meni je to bili poprilično tužno. Mi baš u ovonedeljnom broju NIN-a imamo autorski tekst generala Blagoja Grahovca koji je u septembru 2007. godine, pola godine pre proglašenja nezavisnosti Kosova izneo predlog normalizacije odnosa u 11 tačaka. Fascinantno je da je rukovodstvu sa Kosova to bilo prihvatljivo, a da našoj strani nije. Sada bismo platili da nam to neko predloži“, istakao je Ćulibrk.

On je naglasio da jedna od 11 tačaka kaže da sve mora da bude u saglasnosti sa Savetom bezbednosti UN, da se pominjala mogućnost razgraničenja i savezu da Kosovo ne sme da bude deo nijedne druge države makar 20 godina.

Pročitajte još:

„Plašim se da za nekih 15 godina, neko drugi kada bude pisao tekst o tome da ćemo plakati za nekim rešenjima koja su u međuvremenu nuđena, što je prisutno od devedesetih godina. Tuđa čizma hoda Kosovom, a bilo je neprihvatljivo da to radimo zajedno“, podvukao je on i dodao da najveći problem imaju građani koji tamo žive.

Ćulibrk se referisao na tekst Grahovca i naveo da Srbija dnevno investira dva miliona na Kosovo.

„Grahovac navodi da sigurno izdavajamo nekoliko miliona evra dnevno, a ako se ne varem predsednik je pominjao sumu od 800 miliona evra godišnje, pa puta 10 godina to je osam milijardi. Dole živi oko 100.000 ljudi. To znači da je država od paradržavnih poreznika za svakog građanina na Kosovu izdvojila 80.000 evra za 10 godina. Da su te pare došle do tih ljudi, ne bismo imali ni blizu ovoliko problema kao sada. Gde su te pare završile ne znam, ali svakako valja da se pozabavimo time“, rekao je Ćulibrk.

Bonus video: Ćulibrk o pozajmici iz UAE: Mi smo na ivici sloma a toga nismo ni svesni, skupljim kreditima sada plaćamo jefitnije

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (4)