Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) saopštio je da ni posle 15 dana od zahteva Povereniku za informacije od javnog značaja, podnetom po zakonu o slobodnom pristupu tim informacijama, još nije dobio mogućnost da izvrši uvid u poslednji aneks ugovora za sistem za naplatu karata "Bus plus".

CLS pita zbog čega je Grad Beograd produžio ugovor, iako je oprema za naplatu karata i pravo korišćenja softvera već prešlo u njegovu svojinu, i da li je time prihvatio da i dalje plaća istu naknadu kao i ranije, bez obzira što od juče ima sva prava na opremi i pravo korišćenja softvera.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

 

„Kome uopšte Beogradjani plaćaju karte od tog datuma? Zašto zamenik gradonačelnika Goran Vesić krije aneks Bus plusa? Iz kog razloga gradska vlast krije poslednji aneks ugovora za Bus plus, kojim je njegovo dejstvo navodno produženo do Nove godine“, ističe se u saopštenju.

Najavljuju da će danas podneti formalnu žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja, „jer Beograđani moraju da znaju šta radi njihova uprava, da li se njihove pare troše bespotrebno i kome sve idu sredstva od naplate karata u prestonici“.

CLS je osnovao bivši potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Nikola Jovanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare