Foto: Nova.rs

Vlada Srbije je zvanično objavila da će se od danas 15.07.2022. cene mesa biti znatno smanjene. Izmenom postojeće uredbe, ograničila cene svinjskog mesa u maloprodaji. Tako će meso od buta, već od petka, 15. jula, koštati najviše 709 dinara, plećke 699 dinara, meso od svinjskog vrata sa kostima moći će da se prodaje za maksimum 595 dinara

Nova.rs je obišla nekoliko marketa, ali smo svuda dobili isti odgovor.

„Čekamo da nam stignu cene, jop uvek je sve po starom“, rekla nam je radnica marketa.

Sudeći po situaciji tokom jutra, ostaje nam da ispratimo šta će se zapravo desiti tokom dana. U ovom trenutku cene mesa nisu promenjene.

Podsetimo, Ograničena je i proizvođačka cena svinjetine. Ovim propisom se takođe ograničava i marža na sve vrste svinjskog mesa, kao i na piletinu, na maksimalno – 10 odsto.

Vlada je propisala i maksimalne cene za svinjsku plećku, vrat i slabinu.

Maksimalna maloprodajna cena za svinjsku plećku bez kostiju ne sme da prelazi 699 dinara po kilogramu, a maksimalna proizvođačka cena ne sme da prelazi 577,69 dinara po kilogramu.

Kada je reč o svinjskom vratu sa kostima, njegova maksimalna cena ne sme da prelazi 595 dinara po kilogramu, a maksimalna proizvođačka cena ne sme da prelazi 491,73 dinara po kilogramu.

Maksimalna maloprodajna cena za svinjsku slabinu sa kostima ne sme da prelazi 595,00 dinara po kilogramu, a maksimalna proizvođačka cena ne sme da prelazi 491,73 dinara po kilogramu.

Ogračničene su i marže za sve vrste piletine i svinjetine na 10 odsto.

Bonus video: Anketa – Pitali smo građane, šta su primetili da je najviše poskupelo na pijaci?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare