Foto:Shutterstock

Kandidati za posao godinama unazad najlošije ocenjuju izostanak povratne informacije o tome da li su prošli na razgovoru za posao ili ne, ove godine čak 87 odsto njih je reklo da nije dobilo od poslodavca nikakvu povratnu informaciju, pokazalo je istraživanje sajta Infostud poslovi.

Tokom 2020. godine postojala je, kako ističu u Infostudu, tendencija poboljšanja, ali je od tada izostanak povratne informacije ponovo u porastu.

Poslovi Infostud sproveli su istraživanje „Oceni put do posla“ u kom su kandidati ocenjivali proces selekcije i regrutacije na oglasima na kojima su konkurisali tokom godine za nama.

Kandidati su i ove godine dali svoj sud ocenama od 1 do 5 za način na koji je kompanija zakazala intervju, kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzinu završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa.

Svoj stav ovim povodom imalo je 23.824 kandidata, koji su učestvovali na 28.615 konkursa od strane 7.697 pojedinačnih poslodavaca.

PROČITAJTE JOŠ

“Stiče se utisak da poslodavci ne mare za utisak kojim ovim postupkom ostavljaju na kandidate koji su u prethodnim istraživanjima naveli da će ubuduće izbegavati prijavljivanje u tim kompanijama (47 odsto), svaki četvrti će nagativno komentarisati porodici i prijateljima, ali čak devet odsto je navelo i radikalni potez izbegavanje svih proizvoda i usluga te kompanije”, ističe se na sajtu Infostuda.

Visoku ocenu, četiri, kompanije su ove godine dobile za način zakazivanja testa ili intervjua, a posle toga dobro ocenjeni su i dobijene informacije o radnom mestu za koje su kandidati konkurisali, poput opisa posla, dužnosti ili radnih uslova, ali i brzina završetka procesa selekcije.

Najbolje kompanije u ovim segmentima po mišljenju kandidata za posao su FunTimeKid, Dr. Oetker, Link grupa i u segmentu IT-a Coing, Emakina RS, Daibau Sistem.

BONUS VIDEO: Gde su granice legitimnog i nelegitimnog biznisa sa udžbenicima?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar