Čadež: Podrška PKS kompanijama za nove investicije

Biznis 26. avg. 202020:44 > 22:41
Podeli:
Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ nr

Za rast i oporavak privrede neophodna je podrška države i komore i velikim preduzećima radi ublažavanja posledica izazvanih pandemijom koronavirusa, ukazano je na današnjem sastanku predstavnika Matis grupe, Razvojne agencije Srbije i Privredne komore Srbije. Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež najavio je da će Komora nastaviti aktivno da radi na predlogu mera pomoći velikim kompanijama radi podrške njihovim investicijama, olakšavanja poslovanja u zemlji i inostranstvu, otklanjanju prepreka za nastavak izvoza, kao i izlasku na nova tržišta.

On je na sastanku predstavnika Matis grupe, Razvojne agencije Srbije i PKS rekao da su velika preduzeća tokom pandemije probleme rešavala oslanjajući se na sopstvene izvore, ali im je za dalji rast neophodna podrška.

Za rast i oporavak privrede neophodna je podrška države i komore i velikim preduzećima radi ublažavanja posledica izazvanih pandemijom koronavirusa, jer bez njihovog stabilnog rasta, posebno kompanija koje su, poput Matisa, nosioci razvoja čitave oblasti, nema ni uspešnog razvoja malih, ukazano je na sastanku.

Vlasnik Matis grupe Dragomir Lazović najavio je da ta kompanija u narednom periodu planira otvaranje četiri nova proizvodna pogona, tri u Ivanjici i jedan u Кragujevcu, i da joj je za tu investiciju potrebna podrška. On je istakao da se radi o pogonima za proizvodnju pločastog nameštaja i komponenti za dušeke, u kojima će biti zaposleno oko 100 radnika.

Кompaniji Matis, koja se već 25 godina uspešno bavi proizvodnjom nameštaja, zapošljava više od 1.000 radnika i jedan je od pionira u uvođenju dualnog obrazovanja, predstavljene su mogućnosti podrške za realizaciju ove investicije, kao i korišćenja aktuelnih programa pomoći Razvojne agencije Srbije i Fonda za razvoj, navodi se u saopštenju PKS.

Komentari

Vaš komentar