Pirot, potpisivanje ugovora FOTO TANJUG/ Sava Radovanović/

"Koridori Srbije ", kao investitor potpisali su u Pirotu ugovor za rehabilitaciju 70 kilometara puteva na teritorijima Pirota, Bele Palanke, Dimitrovgrada i Niša u zoni Koridora 10. Izvođač radova čija je vrednost 20 miliona evra biće firma "Trejs".

Rehabilitacija puteva trajaće 18 meseci, a biće finanisirana iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj i budžeta Srbije, navedeno je u dokumentima koje su u Pirotu potpisali v.d. direktor Koridora Srbije Zoran Babić i izvršni direktor firme Trejs Stojko Meškov.

U ime grada Pirota, grada Niša, opština Bela Palanka i Dimitrovgrada gradonačelnik Pirota Vladan Vasić zahvalio se na ugovoru koji je potpisan i poslu koji će biti urađen.

„Ovo je veoma značajan posao za čitav kraj jer će se rekonstruisati 77 kilometara puteva, a vrednost radova je blizu 20 miliona evra. To su putni pravci koji su u proteklom periodu dogovoreni između gradova i opština sa Koridorima i željno smo čekali potpisivanje ovog ugovora“, rekao je Vasić.

On se nada da će radovi početi u narednih desetak dana i da će biti izvedeni u predviđenom roku od 18 meseci.

Ugovorena je rehabilitacija tri državna puta sa ukupno 11 deonica, a radi se o delovi regionalnih putnih pravaca.

„Imali smo do sada velike probleme zbog lošeg kvaliteta tih puteva, a oni su i delimično oštećeni korišćenjem teške mehanizacije za izgradnju koridora i ovo je pravi potez, a sama cifra od 20 miliona evra pokazuje važnost, obim i kvalitet posla“, rekao je Vasić.