Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas na sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) na kojoj su analizirani rezultati ostvareni u prethodnoj godini u svim oblastima važnim za stabilnost srpske ekonomije i održivi privredni rast.

Predsednica Vlade ocenila je da je detaljno sumiranje rezultata iz godine koja je za nama važno kako bi se sagledalo trenutno stanje privrede i pravovremeno reagovalo, imajući u vidu nepovoljna ekonomska kretanja u svetu.

Na sednici je rečeno da su u oblasti turizma, informacionih tehnologija i usluga u prethodnoj godini ostvareni dobri rezultati sa značajnim učešćem u bruto domaćem proizvodu, kao i da su mere preduzete u privlačenju direktnih stranih investicija podigle industrijski rast.

Kada je reč o poljoprivrednoj proizvodnji, istaknuto je da je neophodno preduzeti dodatne mere zaštite od prirodnih nepogoda, pre svega ojačati protivgradnu odbranu, a imajući u vidu sve češće sušne godine i prirodne nepogode kao posledicu izraženih klimatskih promena.

Kako je zaključeno, u predstojećem periodu neophodno je dodatno razvijati oblast građevinarstva, pre svega daljim privlačenjem stranih investicija, a poseban akcenat biće na pronalaženju novih tržišta za izvoz domaćih proizvoda.

***
BONUS VIDEO – Lim poplavio noćas deo Brodareva, građani celu noć branili grad od nabujale reke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar