Foto: Shutterstock

Nekada poznati sportsko-rekreacioni centar, Javno preduzeće Relaks (Relax) iz Kovačice nalazi se u gubicima, dugovima, sudskim sporovima, račun im je blokiran, a radnicima duguje više od pet miliona dinara, piše portal Storiteler iz Bačkog Petrovca.

Preduzeće je od 26. maja 2020. godine neprekidno u blokadi, a iznos blokade početkom septembra je bio veći od 25 miliona dinara, dok je akumulirani gubitak na dan 31. decembra 2020. godine iznosio blizu 160 miliona dinara, navodi portal.

„Nakon situacije sa kovid-19 u martu 2020. godine, objekat je zatvoren i prestao sa radom, pa je desetina nas zaposlenih u tom periodu održavala dežurstva. S obzirom da su izostali prihodi i dug se nagomilavao, pre svega dug za plate zaposlenih i doprinose, dugovi za EPS, kao i zaostali dugovi za dobavljače, svi zaposleni su uz ličnu saglasnost prihvatili da potpišu ugovore o prestanku radnog odnosa jer su morali negde ostvariti pravo za zdravstveno osiguranje i živeti od nečeg“, rekao je Mijodrag Lončar, koji je na dužnost v.d. direktora stupio u junu 2016. godine.

Dodao je da preduzeće ne radi i planira se likvidacioni postupak, a s tim verovatno i plan namirenja svih dugova.

Storiteler nije dobio odgovore na pitanja iz Opštine Kovačica, koja je osnivač preduzeća Relaks.

Preduzeće je na dan 31.12.2020. godine vodilo 22 sudska spora sa zaposlenima i poveriocima u svojstvu tužene strane, a ukupna vrednost sudskih sporova iznosi više od 14 miliona dinara.

Stolice, stolovi, kabine za presvlačenje, solarijumi, solarni paneli, klima uređaji i slični predmeti, koji su bili u Relaksovom vlasništvu će najverovatnije na licitaciji biti prodati pojedinačno i od naplaćenih iznosa će se namirivati poverioci po redosledu namirenja, navodi portal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar