Goran Knežević, Andrea Jevrolino i Miloš Biković Foto:Ministarstvo privrede

Goran Knežević, ministar privrede i Andrea Jervolino, vlasnik producentske kompanije „Iervolino Entertainment“  potpisali su danas Memorandum o razumevanju kojim se planira investicija  u izgradnju studija za izradu retkih, animiranih, web, streaming formi u Republici Srbiji, obrazovanje i zapošljavanje visoko kvalifikovanog kadra, kao i prenos autorskih prava.

„Proizvodnja navedenih filmskih formi započeće već ove godine u Srbiji, a razvoj projekta biće fazni u narednom periodu“, saopšteno je iz Ministarstva privrede.

Potpisivanju memoranduma prisustvovao je i srpski glumac i jedan od vlasnika producentske kuće „Arhangel studio“  Miloš Biković, koji je i zaslužan za dolazak „Iervolino Entertainment“.

Kako se navodi, memorandumom je planirano   da producentska kuća iz Italije otvori studio  za izradu kratkih, animiranih, veb i striming formi u Srbiji, u njega uloži najmanje 8,5 miliona evra i zaposli 580 visoko kvalifikovanih stručnjaka.

„Predviđeno je da kompanija Iervolino Entertainment osnuje privredno društvo na koje će preneti više od 11 miliona evra autorskih prava, kao i da proizvodi animirane filmove, i to najmanje deset u toku godine, vrednosti minimum 150.000 evra, odnosno za animirane serije minimum 150.000 evra po epizodi“, rekao je Knežević.

Jervolino se zahvalio Vladi Srbije koja je podržala čitav projekat i najavio da će već 1. jula početi sa radom prvi zaposleni u njihovoj srpskoj firmi. On je istakao i da će produkcije rađene u Srbiji biti distribuirane u čitavom svetu i to u najmanje 150 zemalja.

„Naš plan je da do 2031. godine u srpskoj kinematografiji proizvedemo sadržaj u vrednosti od milijardu evra“, rekao je Jervolino.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare