Foto: Shutterstock, Nova.rs, TANJUG PREDRAG MITIC

Cene izdavanja stanova u Beogradu u konstantom su porastu već mesecima. Poskupljenja se posebno uočavaju u prethodna tri meseca, a mnogi agenti za nekretnine komentarišu da je su za to krivi stanodavci koji su, usled velikog broja inostranih državljana koji su došli u Srbiju nakon početka rata u Ukrajini, odlučili da iskoriste priliku i podignu cene stanarina, a najskuplji su na centralnim beogradskim opštinama, mada ni Zemun više nije povoljna opcija.

Jednosobni stanovi ispod 300 evra – nemoguća misija

Prema analizi sajta „Moja nekretnina„, urađene na osnovu oglasa, na početku 2020. godine garsonjera u Beogradu, i to na gotovo bilo kojoj lokaciji, mogla je da se pronađe za 300 evra, dok je sada za tu sumu teško naći i jednosoban stan na nekoj od centralnih opština: Vračaru, Savskom vencu, Starom Gradu, ali i na Novom Beogradu.

Tako je, u proseku, za jednosobni stan na Savskom vencu potrebno izdvojiti 445 evra, na Starom Gradu 402, Vračaru 380, a na Novom Beogradu 316 evra.

Dvosobni stanovi u centralnim opštinama – i do 600 evra

Na kiriju za dvosoban stan je potrebno izdvojiti preko 600 evra na Savskom vencu i oko 500 evra na Starom gradu i Vračaru. Kada je u pitanju Novi Beograd, ne beleže se veće promene, te se dvosobni mogu pronaći i za 400 evra. Ukoliko je vaš budžet 300 evra, teško je da ćete u svojoj misiji pronalaska dvosobnog stana uspeti.

Trosobni stan u Zemunu skuplji nego na Voždovcu

Kada su u pitanju trosobni stanovi, Savski venac je i dalje šampion u visokim cenama. Naime, na ovoj opštini je za stan od 70 kvadrata potrebno izdvojiti i preko 800 evra. Na Vračaru i Starom Gradu će vam biti dovoljno oko 700, dok je na Novom Beogradu za trosobni stan potrebno izdvojiti oko 550 evra mesečno.

Analiza pokazuje da se kirija se konstantno menjala u svim opštinama, a da je najveća promena to što su ovakvi stanovi sada skuplji u Zemunu nego na Voždovcu, te je sada potrebno izdvojiti i više od 450 evra mesečno.

BONUS VIDEO Anđelić: Sve veće interesovanje Rusa za nekretnine u Srbiji, hoće li stanovi poskupeti

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare