Kula Beograd Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kompanija Beograd na vodi d.o.o najavila je isplatu dela ostvarene dobiti svojim vlasnicima. U tu svrhu namenjeno je deset milona evra, a državi sa udelom u vlasništvu preduzeća od 32 odsto, sleduje trećina, tačnije - 3,2 miliona evra, piše N1.

„Prethodna godina bila je najuspešnija godina u poslovanju društva Beograd na vodi d.o.o. od početka projekta. Tokom 2021. godine, Beograd na vodi d.o.o. ostvario je ukupne prihode od 185 miliona evra, a neto dobit za isti period iznosi 29,5 miliona evra. Kompanija će isplatiti dividende u vrednosti od 10 miliona evra. Trećina ovog iznosa biće uplaćena u državni budžet, budući da Republika Srbija učestvuje u vlasništvu kompanije sa 32 odsto“, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Prema rečima direktorke Beograda na vodi Zorane Burlić, tokom 2021. godine završena je izgradnja još četiri stambene zgrade u ovom naselju.

PROČITAJTE JOŠ

„Tako je ukupan broj useljenih stanova u okviru projekta dostigao 1.500 u sedam završenih zgrada. Da je interesovanje za stanovanje u Beogradu na vodi veliko, govori podatak da smo prošle nedelje prodali jubilarni 4000. stan. Poslovni planovi kompanije su pre svega razvojni, pa će se najveći deo dobiti i dalje ulagati u izgradnju, a zahvaljujući pozitivnim rezultatima poslovanja, deo će biti uplaćen u bužet Republike Srbije“, kaže Zorana Burlić, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da se, paralelno sa izgradnjom stambenih zgrada, u Beogradu na vodi radi i na izgradnji infrastrukture. Kako se navodi, do sada je u okviru projekta izgrađeno šest kilometara novih saobraćajnica, rekonstruisan je Savski trg, otvoren je Savski park, izgrađen najveći tržni centar u regionu – Galerija.

„Finansijski izveštaji kompanije Beograd na vodi d.o.o. pokazuju pozitivnu razliku od preko 40 miliona evra od početka projekta. Na izgradnji je trenutno angažovano blizu 2.200 radnika“, ističe se u saopštenju ove kompanije.

BONUS VIDEO: Anđelić Sve veće interesovanje Rusa za nekretnine u Srbiji, hoće li stanovi poskupeti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare