Foto:N1

Prihodi kompanije Beograd na vodi u 2021. godini iznosiće više od 140 miliona evra, a očekivana dobit je preko 25 miliona evra, navodi se u saopštenju koje je ova kompanija uputila medijima.

Kako se navodi u saopštenju, osnovni prihod društva „Beograd na vodi d.o.o.“ dolazi od prodaje nekretnina, koja već godinama unazad odlično napreduje. Nedavno je prodat 3.000. stan, a trenutno je u toku izgradnja devet projekata sa više od 2.000 stambenih jedinica.

„Kada je reč o prihodima za 2020. godinu, koji su manji u odnosu na 2018. i 2019. godinu, treba imati u vidu da je u 2020. godini završen jedan objekat, BW Magnolia, sa 110 stanova. U 2018. i 2019. godini ostvaren je veći ukupan prihod od preko 170 miliona evra po osnovu završena tri značajno veća objekata – BW Residences, BW Vista i BW Parkview, sa ukupno 878 stanova. Dakle, reč je o dinamici radova koja je unapred isplanirana i koja već godinama unazad teče po planu. Prihodi od prodaje nekretnina razlikuju se po godinama i zavise od faza projekata, odnosno od trenutka kada su objekti završeni i predati“, navodi se u saopštenju.

U 2021. godini kompanija Beograd na vodi d.o.o. završava tri objekta sa preko 600 stambenih jedinica i predviđa se da će društvo samo za ovu godinu ostvariti prihode od preko 140 miliona evra, odnosno dobit od preko 25 miliona evra.

„Projekti Kula Beograd i Galerija biće dominantni generatori prihoda od 2022. godine nadalje. Podsećamo da je Galerija najveća regionalna šoping, zabavna i gastronomska destinacija u regionu, dok je Kula najviša zgrada u regionu i dom The St. Regis Belgrade and The Residences at The St. Regis Belgrade. Prema zvaničnim finansijskim izveštajima za 2020. godinu, ukupna poslovna imovina za sve tri kompanije – Beograd na vodi d.o.o, BW Kula d.o.o. i BW Galerija d.o.o. – iznosi preko 700 miliona evra i ona je samo u 2020. godini uvećana za skoro 200 miliona evra. Finansijski izveštaji kompanije Beograd na vodi d.o.o. jasno pokazuju pozitivnu razliku od preko 11 miliona evra od početka projekta. Poslovni plan društva je pre svega razvojni, te se sva slobodna sredstva, odnosno neraspoređena dobit, ulažu u dalji razvoj projekta“, kaže se, dalje, u saopštenju.

Podsećamo, kompanija Beograd na vodi je u prošloj godini iskazala neto gubitak od oko 2,8 miliona evra, pisao je Danas.

Nakon dve godine pozitivnog poslovanja ova kompanija koja je 68 odsto u vlansištvu firme Belgrade waterfront iz Abu Dabija i 32 odsto u vlasništvu Republike Srbije, ponovo se vratila u minus.

Komentari

Svi komentari (2)