Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Beogradska autobuska stanica (BAS) prihvatila je naš sporazumni raskid ugovora, mi ćemo da je preuzmemo i završimo za par meseci jer mislimo da je to interes svih Beograđana, izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Kako je saopšteno iz gradske uprave, Šapić je za TV B92 precizirao da prihvatanje sporazumnog raskida ugovora znači da će Grad BAS-u isplatiti sav novac koji su oni uložili u protekle četiri i po godine, iako, kako je rekao, stanica nije završena krivicom BAS-a, pošto je Grad Beograd dao zemlju i uradio pristupne saobraćajnice.

„To ćemo uraditi jer je reč o 700 zaposlenih o kojima njihovo rukovodstvo treba da vodi računa. Ja tim zaposlenima, koji su mene napali kada sam rekao da će se taj ugovor raskinuti, kažem da razmisle ko su njihovi rukovodioci, kako vode firmu i zašto su došli u situaciju da posle četiri i po godine nisu u stanju da sprovedu nešto za šta im je dat novac“, rekao je Šapić.

„Mi sada dajemo dodatne pare jer mislimo da je interes Beograđana da dobiju autobusku stanicu što pre, ali isto tako jer želimo da pokažemo brigu o 700 zaposlenih koji tamo rade. Samo što posle ovoga sva odgovornost za dalji rad preduzeća ide na većinske vlasnike i rukovodstvo, a ne na nekog drugog i verujem da to i radnici koji tamo rade sada razumeju. Mi ćemo da završimo Beogradsku autobusku stanicu za par meseci i naći ćemo operatera koji će njom da rukovodi“, rekao je gradonačelnik.

BONUS VIDEO: Beogradska autobuska stanica – borba između Šapića, direktora i sindikalaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare