Foto: Medija centar Beograd

Gas za domaćinstva neće poskupeti do kraja godine, kaže direktor Srbija gasa Dušana Bajatović i najavljuje da će uskoro biti otvoreno predstavništvo tog preduzeća u Budimpešti.

Na konferenciji za novinare, Bajatović je najavio akciju za priključenje domaćinstava na gasovod tako da će cena biti za celu Srbiju 780 evra na 36 mesečnih rata, bez sredstva obezbeđenja jer će rizik, navodi, preuzeti Srbijagasa.

Zainteresovana domaćinstva, kako je rekao, sama će rešiti pitanje unutrašnjih instalacija, a Srbijagas će sklapanjem ugovora sa nekoliko firmi omogućiti da taj posao završe povoljno.

Takođe, kaže, nastojaće se da se izmenom Pravilnika lokalne smaouprave odreknu takse za priključivanje koje se kreću od 400 do 1.200 evra.

Na pitanje šta očekuje da će raditi posle izbora 21. juna i da li očekuje da će ostati na mestu direktora Srbijagasa, Bajatović je rekao da je to pitanje za Vladu Srbije.

Dodao je da ne zna da li će ostati na mestu direktora Srbijagasa, da je to stvar Vlade Srbije, da je Srbijagas pokazao rezultate i da će se videti kako će se oni oceniti posle izbora.

Naglasio je da u Srbijagasu nema politike i da nijedan član menadžmenta nije u partiji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare