Andjelka Atanaskovic
Anđelka Atanasković Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO PRIVREDE/ ANA DJOKIC

Ministarka privrede Anđelka Atanasković obišla je danas preduzeće Konfekcija MS i porodičnu firmu Vasimil u Bajinoj Bašti gde se tokom razgovora sa privrednicima i predsednicom opštine Vesnom Ðurić upoznala sa izazovima sa kojima se susreću i budućim planovima.

POGLEDAJTE JOŠ:

Atanasković je tom prilikom upoznala sagovornike sa programima podrške i pozvala ih da apliciraju za sredstva Ministarstva privrede.

„Sastanak je bio konstruktivan. Razgovarali smo o problemima i verujem da ćemo pronaći način da ih rešimo“, rekla je ministarka.

Ona je precizirali da je sa predsednicom opštine razgovarala o infrastrukturnim projektima, saopštilo je Ministarstvo privrede.

„Na sastanku je bilo reči o projektima za sledeću godinu jer samo zajedničkim snagama možemo da reagujemo”, ukazala je Atanasković.

Govoreći o preduzeću Konfekcija MS, ministarka je navela da je imala priliku da se upozna sa njihovim radom.

Kako je istakla, radi se o kompaniji koja zapošljava 105 radnika, što je, kako je ocenila, odlično za jednog domaćeg preduzetnika.

„Kompanija ima odličan izvozni program, radi sa više zemalja i mislim da ima šanse da širi proizvodnju“, rekla je Atanasković.

Andjelka Atanaskovic
Anđelka Atanasković Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO PRIVREDE/ ANA DJOKIC

Ministarka je tokom obilaska Bajine Bašte posetila i porodičnu firmu sa drugom tradicijom obrade drveta Vasimil koja izvozi 90 odsto svojih proizvoda što je, kako je istakla, odličan primer dobrog poslovanja.

Atanasković je dodala da ko izvozi može da računa na opstanak, ali i da u narodnom periodu proširi proizvodnju i uposli još radnika.

Predsednica opštine Bajina Bašta zahvalila se ministarki na poseti.

„Poseta ministarke znači da nismo zaboravljeni, da nismo sami i da imamo podršku“, rekla je Ðurić.

Andjelka Atanaskovic i Djordje Nikitovic
Anđelka Atanasković i Đorđe Nikitović Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO PRIVREDE/ ANA DJOKIC

Navodeći da je sa ministarkom imala konstruktivne razgovore o mnogobrojnim projektima i planovima, ona je dodala da „nema dobre, ni jake privrede ni turizma bez dobre infrastrukture“.

Vlasnik preduzeća Konfekcija MS Ljubomir Simić i kompanije Vasimil Milutin Vasić istakli su da razgovor sa ministarkom predstavlja podsticaj za dalji razvoj i unapređenje poslovanja.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram