Atanasković: Bitan je ostanak mladih i dolazak investitora

Biznis 22. maj. 202121:20
Podeli:
Foto: ministarstvo privrede

Dolazak novih investitora, uz podsticaj ostanka mladih u Sjenici i obezbeđivanje višeg životnog standarda, zadaci su na kojima će raditi Ministarstvo privrede i lokalna samouprava, dogovoreno je prilikom posete ministarke privrede Anđelke Atanasković Sjenici, saopštilo je ministarstsvo.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ministarka Atanasković posetila je u Sjenici kompanije „Sanateks“ i „Turković“ i pozvala privrednike i lokalnu samoupravu da se prijave za programe ministarstva kako bi dobili pomoć i unapredili poslovno okruženje i svoje poslovanje.

„Naš cilj je da u razgovoru sa predstavnicima lokalnih samouprava i privrednicima vidimo šta je neophodno da se uradi kako bi se unapredilo poslovno okruženje, a samim tim i stvorili bolji uslovi za poslovanje i život građana“, rekla je Atanasković.

U razgovorima o infrastrukturnim projektima, Atanasković je istakla da je Ministarstvo privrede kroz Program podrške razvoju poslovne infrastrukture, ove godine izdvojilo više od milijardu dinara, a cilj je unapređenje razvojnih mogućnosti gradova i opština, kroz stvaranje povoljnih uslova za privlačenje investicija, unapređenje privrednog ambijenta i otvaranje novih radnih mesta.

Ministarka je pozvala sve privrednike u Sjenici koji nisu iskoristili različite vidove podrške Ministarstva privrede i Fonda za razvoj da prihvate tu pomoć.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar