Anđelka Atanasković Foto:Ministarstvo privrede/Dragan Karadarević

Ministarka privrede Anđelka Atanasković danas je posetila Braničevski i Podunavski okrug, gde se sastala najpre sa gradonačelnikom Smedereva, Jovanom Bečom, a usledio je obilazak proizvodnih pogona kompanije Jugoteks.

Atanasković je kazala da je poseta trebalo da ukaže na to koje su mogućnosti države da pomogne preduzetnicima.

Kako je navela, država poštuje njihov rad i uvek će im biti na raspolaganjau kroz različite mere podrške.

Jugoteks je porodična firma za proizvodnju zaštitne opreme, radnih odela i uniformi, osnovana 2006.godine. Vlasnik i direktor Dejan Ristić je, zahvaljujući na poseti, poručio je da kao i većina drugih privrednika nastoji da prevaziđe sve izazove u poslovanju i da neće odustati od unapređivanja svog biznisa.

PROČITAJTE JOŠ

Gradonačelnik Smedereva Jovan Beč rekao je da je ovaj kraj poznat po privrednom gigantu železari, ali da osim te velike kompanije u gradu posluje još 3700 privrednih subjekata, a da je broj nezaposlenih na evidenciji tržišta rada višestruko manji nego što je bio do pre nekoliko godina.

Ministarka boravila i u Požarevcu gde je razgovarala sa gradonačelnikom Sašom Pavlovićem, a potom i sa Dejanom Mišićem, vlasnikom kompanije Milami, koja se bavi proizvodnjom obuće za decu.

Rukovodstvo obe lokalne samouprave poručilo je da će ti gradovi ubuduće direktno sarađivati i razvijati se pre svega preko Industrijske zone.

BONUS VIDEO: Etno mreža – žig koji će pomoći ženama da se osnaže

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar