Agencija za privredne registre, Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Agenciji za privredne registre (APR) u propisanom roku dostavljeno je ukupno 268.056 redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2019. godinu.

Agencija je na sajtu saopštila da je završen prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja, ali da svi obveznici koji ih iz nekog razloga nisu dostavili do 4. avgusta mogu to da učine najkasnije do 31. decembra, uz plaćanje naknade za javno objavljivanje uvećane zbog neblagovremenog dostavljanja.

U APR-u navode da sva pravna lica, odnosno preduzetnici, čiji su redovni finansijski izveštaji za 2019. godinu javno objavljeni kao ispravni, a koji naknadno utvrde materijalno značajne greške mogu da ih isprave do kraja ove godine.

Rok za dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja izuzetno je ove godine bio produžen, u skladu sa Uredbom o pomeranju rokova za održavanje redovne sednice skupštine privrednog društva i dostavljanje godišnjih i konsolidovanih finansijskih izveštaja privrednih društava, zadruga, drugih pravnih lica i preduzetnika.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar