Foto: Ilustracij Shutterstock

Zapošljavanje mladih lekara, diplomaca medicinskih fakulteta koji su na studijama imali prosek veći od 8,00, biće realizovano u skladu sa čvrstim opredeljenjem u pravcu kadrovskog osnaživanja i unapređenja profesionalne strukture zaposlenih u zdravstvenom sistemu. Ova akcija sprovodi se kao deo nastavka Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Namera Ministarstva jeste da i diplomcima koji su tokom školovanja ostvarili navedeni uspeh, te nisu ispunjavali uslove za učešće u Programu zapošljavanja najuspešnijih diplomaca, omogući zapošljavanje i dodatno usavršavanje kroz specijalizacije o trošku države, kako bi naše zdravstvo dobilo nove generacije lekara, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja je pozvalo mlade lekare da se prijave i da profesionalnu karijeru grade u svojoj zemlji, brinući o zdravlju svojih sugrađana. Detalji konkursa i spisak specijalizacija za koje se lekari mogu prijaviti biće istaknuti u narednom periodu na zvaničnoj prezentaciji Ministartva zdravlja www.zdravlje.gov.rs.

Osim zapošljavanja lekara sa prosekom 8 i većim, u narednom periodu biće nastavljen i Program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola, u okviru kojeg je do sada posao i specijalizaciju dobilo 511 lekara sa prosečnom ocenom 9 i 10, a zaposleno je i 900 medicinskih sestara/tehničara sa odličnim uspehom.

Od 2014. godine Ministarstvo zdravlja je u zdravstvenim ustanovama zaposlilo gotovo 30.000 zdravstvenih radnika.

Bonus video: Intervju Lazar Davidović dekan Medicinskog fakulteta 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)