Suđenje bivšem direktoru Infrastruktura železnice u oktobru

Hronika 14. okt. 202016:03
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Suđenje bivšem direktoru JP "Infrastruktura železnice", Miroljubu Jevtiću, optuženom za primanje mita i trojici optuženih za davanje mita treba da počne krajem okrobra pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Suđenje je zakazano za 29. oktobar u 14:30 sati, rekla je Tanjugu portparol suda Tatjana Tešić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je sudu optužni predlog protiv Jevtića, povodom sumnji da je primio mito od 10.000 evra u vezi sa poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga.

Optužnim predlogom obuhvaćeni su i član Nadzornog odbora Privrednog društva „Ratko Mitrović“ iz Novog Sada Dragoslav Burzanović koji se tereti za davanje mita, kao i dvojica advokata iz tog grada – Zoran Stojanović i Vladislav Kostić optuženi za pomaganje u davanju mita.

Jevtić je bio uhapšen 10. janura zbog sumnje da je primio mito u ovom slučaju a 13. marta je pušten da se brani sa slobode.

On je u januaru odlukom Vlade razrešen funkcije u Železnicama.

Za drugu trojicu osumnjičenih tužilaštvo nije tražilo pritvor i oni su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode.

Nakon njihovog hapšenja iz tužilaštva je saopšteno da je Jevtić neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP „Infrastruktura železnice“ po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

Protiv Jevtića je početkom februara pokrenuta još jedna istraga, zbog slučaja u kojem se zajedno sa državnim sekretarom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodragom Poledicom i još četiri osumnjičena tereti za zloupotrebe sa javnim nabavkama u vezi sa rekonstrukcijama železničke pruge na Pančevačkom mostu.

Ta istraga je još u toku.

Komentari

Vaš komentar