Saradnik Zorane Mihajlović ostaje u pritvoru

Hronika 09. mar. 202015:16 > 16:59
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Specijalni sud u Beogradu produžio je pritvor direktoru JP "Infrastruktura železnice" Miroljubu Jevtiću, osumnjičenom za primanje mita od 10.000 evra u vezi sa poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga.

Pritvor mu je produžen rešenjem od 4. marta za još 30 dana, precizirala je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

Jevtić je uhapšen 10. januara nakon čega mu je određen pritvor, dok su još trojica osumnjičenih u ovom slučaju odmah puštena da se brane sa slobode, ali su i oni pod istragom Tužilaštva za organizovani kriminal kao i Jevtić.

Protiv Jevtića je početkom februara pokrenuta još jedna istraga, zbog slučaja u kojem se zajedno sa državnim sekretarom Ministarstva gradevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodragom Poledicom i još četiri osumnjicena tereti za zloupotrebe sa javnim nabavkama u vezi sa rekonstrukcijama železničke pruge na Pančevackom mostu.

Zorana Mihajlović, Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kada je u pitanju prvi slučaj Jevtić se tereti za primanje mita, a osumnjičeni za davanje mita su član Nadzornog odbora Privrednog društva „Ratko Mitrovic“ iz Novog Sada Dragoslav Burzanović, kao i dva novosadska advokata Zoran Stojanović i Vladislav Kostić.

Sumnja se da je Jevtić primio mito od 10.000 evra preko posrednika – Burzanovića, u službenim prostorijama.

Tužilaštvo je nakon hapšenja saopštilo da se sumnja da je Jevtić neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplacenog novca od JP „Infrastruktura železnice“ po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

U drugoj istrazi, on se sumnjiči za produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja u vezi sa rekonstrukcijom pruge preko Pančevackog mosta.