Foto: Nova.rs

Isto kao i pre nedelju dana u Šapcu, lokalne naprednjačke kabadahije pokušale su da zavode red i u prestonici Vojvodine, a rezultat je bio isti - izvukli su deblji kraj i povukli se podvijenog repa.

Pročitajte još:

Oni su bukvalno bežali glavnom bez obzira pred građanima posle incidenta koji su izazvali. A među grupom siledžija koja je počela ceo incident nalazili su se i naprednjačke perjanice Marko Boanac Boske, vlasnik kompanije Montop HRS i Uroš Kecman, aktivista SNS odranije poznat po bahatom i nasilničkom ponašanju.

Sve je počelo kada se do okupljenih građana autom dovezao Bosanac, a tu je bila i grupa mladića koji se povezuju sa pojedinicim huligansko-kriminalnim grupama. U toj grupi našao se i Uroš Kecman.

U početku je bilo verbalnih duela, da bi u jednom trenutku naprednjaci počeli kamenjem i flašama da gađaju okupljene. Navodno je jedna flaša pogodila nekog od demonstranata, a Bosanac je, dok je prolazio pored kola, pesnicom u glavu udario drugog učesnika protesta.

Ali, umesto da ustuknu, ovog puta, kao i u Šapcu, građani su rešili da uzvrate i desetine, uglavnom mladih, potrčalo je ka siledžijama. Videvši pravi stampedo, provokatori su brzo izgubili svaku trunku hrabrosti i razbežali su se na sve strane. Ipak, neki nisu bili dovoljno brzi, pa je počelo batinjanje, ali srećom, prisebniji demonstranti su ih spasili pravog linča.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Kako Nova.rs nezvanično saznaje, rezultat incidenta kod mosta Sloboda su četiri povređene osobe.

Marko Bosanac Boske je u Novom Sadu poznat kao vlasnik firme, omladinske zadruge koja angažuje mlade za razne poslove, ali je navodno i na čelu grupe mladih koja šara zidove zgrada partiotskim parolama i trobojkama, ali je on lično, u septembru ove godine, organizovao marš srednjoškolaca u predvečerje korz naselje Liman. Na čelu kolone od oko 300 đaka, što je inače klasična zloupotreba dece, išao je barjaktar sa zastavom na kojoj je bio predsednik Republike Aleksandar Vučić, a nosili su parolu na kojoj je pisalo: „Predaja nije opcija“. Po nekim, doduše neproverenim informacijama, učešće u tom maršu koji je više ličio na sve dugo osim na skup stranke u nekoj demokratskoj zemlji, plaćalo se po 2.000 dinara.

Inače, osim Marka Bosanca, drugi istaknuti naprednjak koji je učestvovao u incidentu je Uroš Kecman. On je široj javnosti postao poznat 2017. godine kada je napao saobraćajnog policajca Milana Vladisavljevića.

Policajac je zaustavio Kecmana na raskrsnici ulica Modene i Ilije Ognjanovića koji ga je najpre uz psovke vređao, a potom ponovo startovao kola i odvezao se malo dalje, ali je onda stao, odbijajući da policajcu pokaže dokumenta, a zatim ponovo počeo da psuje saobraćajca. Kecman se sve vreme policajcu Vladisavljeviću predstavljao kao član SNS-a, ali ga saobraćajac nije pustio. Kecman je na kraju fizički nasrnuo na policajca, njih dvojica su se rvala i zajedno pala na zemlju, ali ga je saobraćajac savlado i vezao lisicama dok nije došlo pojačanje. U gepeku automobila koji je vozio Kecman, pronađeni su leci te stranke.

Policajcu su konstatovane lakše telesne povrede vilice i grudnog koša, a Kecman je posle saslušanja u tužilaštvu, iako je napao i povredio policajca na službenoj dužnosti, pušten da se brani sa slobode a krivična prijava je podneta u redovnom postupku, što praktično znači da je Kecman aboliran.

***

BONUS VIDEO: Snimak sukoba u Novom Sadu

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter