Foto:Nova.rs; privatna arhiva

Кrivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu – Posebo odeljenje za organizovani kriminal potvrdilo je optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv Veljka Belivuka i drugih, kojom se terete za još dva ubistva, saopšteno je iz višeg suda.

„Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni Кrivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal donelo je rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta 13. aprila ove godine protiv okrivljenog Veljka Belivuka i drugih, kojom se terete za još dva ubistva.u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog dela koje im se optužnicom stavlja na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Pročitajte još:

Podsećamo, Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 13. aprila novu optužnicu, drugu po redu, protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 10 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe kojom se terete za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal od 13.4.2022.godine okrivljenima je stavljeno na teret da su izvršili sledeća krivična dela:

„Okrivljenom V.B stavljeno je na teret da je izvršio dva krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i to teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 КZ u vezi sa članom 33 КZ, i krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 i 5 КZ u vezi sa članom 33 КZ. Okrivljenom M.M, stavljeno je na teret da je izvršio dva krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i to teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 КZ u vezi sa članom 33 КZ, i krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 i 5 КZ u vezi sa članom 33 КZ. Okrivljenom S.L, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114 stav 1 tačka 1 КZ u vezi sa članom 33 КZ. Okrivljenom M.B stavljeno je na teret da je izvršio izvršio dva krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i to teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 КZ u vezi sa članom 33 КZ, i krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 i 5 КZ u vezi sa članom 33 КZ. Okrivljenom saradniku H.B stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114 stav 1 tačka 1 КZ u vezi sa članom 33 КZ“, navodi se u saopštenju.

Srdjan Lalic Veljko Belivuk Velja Nevolja
Veljko Belivuk Velja Nevolja i Srđan Lalić Foto:MUP Srbije

Dodaje se i da je okrivljenom D.V stavljeno je na teret da je izvršio dva krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i to teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 КZ u vezi sa članom 33 КZ, i krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 i 5 КZ u vezi sa članom 33 КZ.

„Okrivljenom G.V stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114 stav 1 tačka 1 КZ u vezi sa članom 33 КZ. Okrivljenom T.D stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114 stav 1 tačka 1 КZ u vezi sa članom 33 КZ. Okrivljenom S.A stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu“, piše u

 

BONUS VIDEO: Suđenje Veljku Belivuku i njegovoj grupi

saopštenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)